Zmajevo sanjanje – intenziv

16. – 22.  Junij 2018 

Sončni griči Istre, Hrvoji, Topolovec 29, 6272 Gračišče 

drdr PD

 

Zmajevo sanjanje je nabor učinkovitih orodij za skupinsko delo in hkrati živ sistemski model za organsko vodenje uspešnih projektov.  Ponuja uvide v življenje in nas opominja, kako živeti resnično polna življenja. S tega vidika je Zmajevo sanjanje filozofija.

V metodi Zmajevo sanjanje se tesno prepletajo izkustvena globoka ekologija, domorodna modrost aboriginov, nevrološka znanost in teorija živih sistemov.

Celostna vizija modela in filozofije Zmajevega sanjanja in uspešni projekti, ki so njegov neločljivi del, temeljijo na  treh načelih:

  •      Osebna rast: zaveza k celjenju in opolnomočenju vseh vpletenih;  
  •      Gradnja skupnosti: krepitev prožnosti v skupnostih, katerih del smo;  
  •      Služenje Zemlji: delovanje za regeneracijo, blaginjo in razcvet življenja samega.  

Družbeno, gospodarsko, politično, ekološko, tehnološko, izobraževalno in kulturno smo sredi velike večplastne svetovne krize, ko se mnogi po svetu trudimo poiskati individualne rešitve za izzive v teh ločenih sektorjih. Zmajevo sanjanje ponuja celovito paradigmo, ki skrbi tako za nas osebno kot za planet, ki si ga delimo z drugimi. Gradnja boljšega sveta zahteva, da odkrijemo način, kako lahko v vsakodnevnem življenju udejanimo in živimo v kulturi ”dobro za vse”. To lahko dosežemo z ustvarjanjem in izvajanjem uspešnih projektov v različnih okoliščinah.  Zmajevo sanjanje je preverjen in navdihujoč način, kako kreirati takšne projekte, ki vsakemu od nas omogoča, da sežemo okraj sanj in dosežemo resnično spremembo v svetu.

Na delavnici bomo  kreirali uspešne kolektivne projekte,  ob tem pa spoznali metodo in prenesli filozofijo v prakso.  

Program pokriva teorijo in prakso Zmajevega sanjanja in nas popelje skozi  uporabno in enostavno metodo, ki sprošča kolektivno ustvarjalnost s pomočjo zavedanja in čutenja, ki  podpira našo osebno rast, preobrazbo skupnosti in planetarno zdravljenje.
dragon strip

Trenerja

john

JOHN CROFT je mednarodni trener in svetovalec, ki že 40 let dela na področju izobraževanja ekološko trajnostnih skupin in skupnostnim ekonomskim razvojem. Delal je v Londonu, Parizu za UNESCO, v Ženevi z ILO v Afriki, Indoneziji in Papui Novi Guinei s svetovno banko, v Avstraliji z različnimi vladami, univerzami in nevladnimi  organizacijami v lokalnih skupnostih. Po vsem svetu predava na konferencah, izvaja delavnice in izobraževalne programe na univerzah ter v poslovnih in skupnostnih organizacijah. Je soustanovitelj Avstralske organizacije za trajnostne skupnosti in GAIA Fundacije v Avstraliji in sosnovalec mednarodno prepoznane metode konsenzualnega vključujočega strateškega načrtovanja projektov za skupnosti in organizacije Zmajevo sanjanje.  Metodo poznajo in jo uspešno uporabljajo organizacije v več kot 45 državah po vsem svetu v različnih projektih, okoljih in kontekstih.

lizandra

LIZANDRA BARBUTO je mednarodna trenerka, delovna terapevtka in specialistka nevroznanosti, človekovega razvoja in celostne trajnosti. Raziskuje kolektivno modrost in zaključuje magisterij na GAIA univerzi.  Gestalt terapevtka, ki od leta 2006 profesionalno raziskuje osebnostno terapijo  z uporabo spontanega giba in gledališča. Njen pristop temelji na meditaciji in povezanosti z naravo kot podporo pri iskanju identitete. Zavedanje čustev, uma in telesa vodi v avtentičen izraz in svobodo. Deluje v Afriki, Južni Ameriki, Avstraliji, Aziji vključno s Kitajsko in v Evropi vključno z Rusijo. Verjame, da je življenje dar, ki ga lahko v polnosti užijemo le ob zavedanju sebe in svojega mesta v svetu.

John in Lizandra skupaj delata in vodita trajnostne projekte po vsem svetu od leta 2012.  Nenehno razvijata nove načine za uporabo Zmajevega sanjanja v izobraževanju, premagovanju blokad, avtentičnem proslavljanju in učinkoviti komunikaciji za posameznike, organizacije, podjetja, politične aktiviste in nevladne organizacije.

 


PRISPEVEK: € 390 – € 490  odvisno od vaših možnsti in izbrane namestitve.

Prosimo izberite višino vašega prispevka po načelu solidarne ekonomije: tisti, ki lahko plača  polno ceno tečaja s svojim prispevkom delno pokrije  stroške tistim, ki jim plačilo polne cene predstvalja oviro, da bi se tečja udeležili.  

Prispevek pokriva stroške trenerjev, namestitve, vegetarjanskih obrokov, čajnih pavz in orgaizacijo tečaja.

prijava 

Advertisements